I'M LADY

Онлайн-журнал для жінок

Як приготувати смачне шоколадне масло

Смак ніжного шоколадного масла знаком всім з дитячих років і пов’язаний з найприємнішими спогадами. Але знайти такий продукт високої якості в сучасних магазинах непросто. Якщо ви хочете отримати задоволення і зануритися в дитинство, спробуйте приготувати його самостійно.

Варіанти приготування шоколадного масла

Як приготувати смачне шоколадне масло? Нижче докладно описано кілька варіантів.

варіант №1

Цей рецепт дуже простий і передбачає використання невеликої кількості інгредієнтів:

  • близько 230-250 г вершкового масла;
  • вісім столових ложок з гіркою натурального порошку какао;
  • п’ять ст. л. цукрової пудри (можна більше, в залежності від бажаної підсумкової солодощі продукту).
  1. Спочатку потрібно довести до розм’якшеного стану масло. Для цього просто заздалегідь вийміть його з холодильника і залиште на кухні при кімнатній температурі. Для прискорення процесу можна наблизити масло до джерела тепла, але не сильно: розтопленим воно виявитися не повинно.
  2. З’єднайте порошок какао з цукровою пудрою, бажано просійте їх через сито, щоб надати суміші крихкість і однорідність.
  3. Масло помістіть в будь-яку досить глибоку ємність, додайте трохи цукру з какао і починайте збивати масу міксером або занурювальним блендером. Поступово додавайте решту сухих компонентів, продовжуючи збивання. Якщо у вас є стаціонарний блендер або кухонний комбайн, то можна змішувати продукти в його чаші.
  4. Шоколадно-масляну суміш потрібно помістити в контейнер або іншу тару і прибрати або в холодильник, або в морозильну камеру, щоб масло застигло.
  5. Як приготувати смачне шоколадне масло

варіант №2

Приготоване таким способом масло ідеально підійде для круасанів, тому що не буде швидко танути і знайде ніжну консистенцію. Ось що знадобиться:

  • пачка вершкового масла;
  • плитка шоколаду.
  1. Спочатку займіться шоколадом. Його потрібно або розтопити на водяній бані, або розплавити, використовуючи мікрохвильову піч. Коли воно набуде рідку консистенцію, залиште його на пару хвилин, щоб трохи остудити.
  2. Масло дістаньте з холодильника. Замороженим і сильно твердим воно бути не повинно, але і размягчнним теж, так як його доведе до потрібної консистенції гарячий розтоплений шоколад.
  3. Нарізайте масло шматочками і вводите в ще гарячу шоколадну масу, одночасно розмішуючи все віночком, подрібнюючи занурювальним блендером або збиваючи з допомогою міксера.
  4. Готову масу перекладіть в якусь ємність і відправте в холод для застигання.

варіант №3

Такий рецепт передбачає поєднання шоколаду з какао. Буде потрібно:

  • 180-200 г вершкового масла;
  • три ст. л. порошку какао;
  • близько 30 грамів (приблизно третина плитки) шоколаду;
  • за смаком цукрова пудра (можна не додавати, якщо ви не любите солодке).
  1. Спочатку слід в мікрохвильовій печі або за допомогою водяної бані розтопити шоколад, але не до дуже рідкого стану. Масло має бути розм’якшеним, тому вийміть його заздалегідь з холодильника.
  2. З’єднайте м’яке масло з гарячим шоколадом, відразу все збийте.
  3. Поступово всипати порошок какао з пудрою, продовжуючи процес збивання.
  4. Коли маса стане однорідною і придбає рівний коричневий відтінок, проведіть її в контейнер чи іншу ємність і прибирайте в морозилку або холодильник.

варіант №4

Можна зробити смачне і ароматне масло з таких продуктів:

  • 230 г вершкового масла;
  • 90 г шоколаду;
  • столова ложка молока або вершків;
  • пара ст. л. какао-порошку;
  • пакетик ваніліну;
  • одна-дві ст. л. цукрової пудри;
  • чайна або столова ложка рому або коньяку для аромату.
  1. Масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно встигло трохи розм’якшити.
  2. У миску поламайте шоколад, туди ж влийте молоко. Далі ємність або надішліть в мікрохвильовку, або на водяну баню, щоб суміш стала рідкою.
  3. У рідкий шоколадно-молочний склад додайте какао і цукрову пудру, туди ж всипати ванілін і вливайте коньяк. Все добре перемішайте.
  4. Далі порціями додавайте в масло шоколадну складову і одночасно все активно збивайте міксером або блендером.
  5. В результаті у вас вийде однорідна ніжна маса, яку потрібно перекласти в будь-яку відповідну ємність і прибрати в холодильник.

рекомендації

Щоб в домашніх умовах отримати ніжне і неймовірно смачне шоколадне масло, дотримуйтесь рекомендацій:

  • Важливо вибрати якісне і натуральне масло, виготовлене з вершків. У його складі не повинно бути рослинних жирів, сухого молока та інших компонентів, що впливають на смак продукту.
  • Якщо ви використовуєте шоколад, то і він повинен бути високої якості і бажано не містити штучних добавок. Для приготування підійде як солодке молочне ласощі, так і гірке з високим вмістом бобів какао. Все залежить від ваших уподобань.
  • Якщо в якості додає колір і смак компонента ви вибрали какао, то використовуйте саме порошкове, а не гранульоване, бажано натуральне. Якщо воно солодке, то кількість цукрової пудри можна зменшити.
  • Звичайний цукровий пісок для приготування не підійде: він буде або хрустіти, або розтане і зіпсує консистенцію масла. А кількість цукрової пудри можна міняти з урахуванням смакових переваг: одним до душі дуже солодке масло, інші не люблять нудотне.
  • Чи не розтоплює масло, так як після повторного застигання воно може змінити смак і консистенцію, що вплине на характеристики всього ласощі.
  • Шоколадне масло можна мазати на хліб, булочки або круасани, змішувати з морозивом або додавати в інші десерти, використовувати в якості начинки випічки.
  • Можна покласти тільки що приготоване м’яке масло в фігурну ємність: тоді після застигання воно придбає цікаву форму, яка дуже сподобається дітям.

Спробуйте приготувати знайоме всім з дитинства шоколадне масло своїми руками! Цей десерт точно сподобається вам і всій родині, включаючи дітей.

Як приготувати смачне шоколадне масло

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code