I'M LADY

Онлайн-журнал для жінок

Як приготувати рослинне молоко

Рослинна молоко можна приготувати самостійно. Буває різного роду рослинна молоко. Процес цей не надто трудомісткий, а смак домашнього рослинного молока не поступається магазинному. Розглянемо корисні властивості і способи приготування рисового, мигдалевого напою, а також молока з кешью.

рисове молоко

склад: в 100 грамах рисового молока міститься 60 ккал, 1,3 г жирів, 12,2 г вуглеводів, 0,1 г білків. Рисове молоко містить в собі харчові волока, вітаміни D, PP, B1, B2, B6 і B12 і мінеральні речовини мідь, кальцій, залізо і магній.

користь: рисове молоко за смаком і за вмістом поживних речовин схоже на коров’яче, але не має лактози і містить набагато менше жиру. Таке молоко особливо корисно дітям і дорослим людям, які не переносять лактозу. рисове рослинне молоко, користь якого неоціненна, можна як купити, так і зробити самостійно вдома.

мигдальне молоко

склад: в 100 мл мигдалевого молока міститься: 80 ккал, 2,5 г білків, 7 г жирів, 2 г вуглеводів. У мигдальному молоці багато марганцю і вітаміну Е.

користь: вітамін Е потрібен для функціонування серцевого м’яза, статевих залоз. Марганець бере участь в утворенні сполучної і кісткової тканини, необхідний для синтезу нуклеотидів і холестерину. Якщо регулярно пити таке домашнє рослинне молоко з мигдалю, то гармонізується внутрішня мікрофлора, регулюється кислотність шлунка, шкіра робиться сяючою і чистою.

Рослинна молоко з кешью

склад: в 100 мл молока з кешью міститься: 70 ккал, 2 г білків, 6 г жирів, 2 г вуглеводів. це рослинне молоко склад, якого багатий мінералами, залізом і магнієм.

користь: Таке рослинне молоко, приготовлене в домашніх умовах допоможе знизити більш розвинутою серцево-судинних захворювань. Молоко з кешью багато мононенасичених і поліненасиченими жирними кислотами. Калій та магній, що містяться в рослинному молоці з кешью також сприятливо впливають на роботу серця. Також це молоко містить в собі такі антиоксиданти як зеаксантин і лютеїн. Завдяки цим з’єднанням запобігає клітинне пошкодження очей.

Як приготувати рослинне молоко в домашніх умовах

Готуємо рисове молоко без варіння

Цей рецепт дуже простий. Так як крупа не піддається термічній обробці всі вітаміни і інші корисні речовини в молоці зберігаються.

Для приготування рисового молока без варіння візьміть 1 чашку рису, 3 чашки води, 1 ч.л. цукру або меду в якості підсолоджувача.

Для початку промийте рис і перекладіть його в глибокий посуд. Залийте гарячою водою в кількості двох чашок і залиште постояти на години дві. Після чого слід додати ще одну чашку води і все перемішати. Далі подрібніть суміш за допомогою блендера на найбільшій швидкості. Процідіть через сито або марлю склад,. Потім перелийте молоко в чистий посуд і можете додати, якщо хочете підсолоджувач. Поставте молоко в холодильник. Зберігати рисове молоко можна не більше трьох днів. це рослинне молоко, склад якого багатий багатьма вітамінами, можна готувати як дітям, так і дорослим.

Готуємо рисове молоко з варінням

Як приготувати рослинне молоко

Візьміть 1 стакан коричневого рису, 6 склянок води; 1/2 ч.л. кориці, 1 фінік; 1 ч.л. ваніліну.

Для приготування рослинного молока в домашніх умовах з рису промийте крупу і залийте його 2 склянками води. Варіть до м’якості. Після того як рис охолоне, пересипте його в блендер і залийте 4 склянками води. Можна додати для смаку корицю, ваніль і фінік. Подрібніть в блендері до стану гомогенного пюре. Перелийте в чисту ємність і накрийте кришкою. Поставте в холодильник рисове молоко. Перед тим як пити, готове молоко потрібно добре збовтувати. Якщо вам не подобається густота на дні отриманого молока її можна процідити за допомогою марлі.

Як приготувати молоко з мигдалю

Для приготування мигдального молока візьміть: ½ склянки мигдалю, 1,5 склянки води.

Щоб приготувати мигдальне молоко рецепт, якого досить простий, необхідно замочити на ніч мигдаль. Вранці покладіть ядра в чашу блендера, додайте гарячої води і змішайте до однорідності. Процідіть суміш через марлю. Мигдальне молоко готове.

Як приготувати молоко з кешью

Візьміть 140 грам кешью і 1 літр води. Для приготування молока замочіть горіхи в воді і приберіть на ніч в холодильник. Воду злийте, промийте кешью під проточною водою, покладіть в блендер. Влийте воду і збивайте протягом пари хвилин. Потім процідіть молоко з кешью, використовуючи марлю. Розбавте вийшло молоко водою за смаком. Перелийте в чистий посуд і поставте молоко в холодильник. Зберігайте не більше трьох днів.

Тепер ви знаєте, як зробити рослинне молоко будинку, не докладаючи до цього особливих зусиль.

Як приготувати рослинне молоко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code