I'M LADY

Онлайн-журнал для жінок

Як приготувати піцу з кабачків

З кабачків можна приготувати безліч страв, і про це знають досвідчені господині. Але далеко не всім відомо, що з них може вийти корисна і практично дієтична піца. З’ясуйте, як її приготувати просто і швидко.

Кабачкова піца: суцільні плюси

Якщо ви вирішите приготувати піцу з кабачків, то зможете оцінити всі її переваги. По-перше, вона набагато менш калорійна, ніж звичайний варіант з тестом, тому таке блюдо можна сміливо вважати дієтичним, адже кабачок містить всього близько 20 кілокалорій, що мізерно мало. Кабачкова піца стане смачним і ситним обідом при схудненні і не зашкодить фігурі.

По-друге, кабачкова піца дуже корисна, адже основний її компонент містить масу живильних речовин: клітковину, білок, калій, натрій, залізо, магній, вітаміни С, А, Д і групи В. Кабачки покращують травлення, прискорюють обмін речовин, нормалізують роботу нервової системи, покращують склад крові, зміцнюють серцевий м’яз, а також допомагають виглядати краще і ставати здоровішими.

По-третє, піца з кабачків досить проста в приготуванні. Її основа точно вийде м’якою і повітряної, а для начинки можна використовувати будь-які продукти, наявні у вашому холодильнику. Готується блюдо досить швидко і не вимагає особливих навичок і спеціальних пристосувань.

варіанти приготування

Як приготувати незвичайну і смачну кабачкову піцу? Пропонуємо кілька способів.

спосіб перший

Підготуйте такий набір продуктів:

    • молодий кабачок середніх розмірів;
    • три стрілки зеленої цибулі;
    • 100 г пшеничного або іншого борошна;
Як приготувати піцу з кабачків
  • томат;
  • пучок кропу;
  • 150 г філе курки або індички;
  • яйце;
  • дві ст. л. рослинного масла;
  • дві ч. л. соєвого соусу;
  • італійські або прованські трави;
  • 120 г сиру твердого сорту;
  • половина ч. л. розпушувача;
  • третину ч. л. солі.
  1. Займіться кабачком: його потрібно вимити і потерти на середній або дрібній тертці. Якщо шкурка щільна, можна зрізати її, але у молодих овочів вона зазвичай тонка. Зайву рідину треба віджати.
  2. Куряче філе промийте і поріжте невеликими кубиками, залийте їх соєвим соусом, щоб вони трохи помаринувати і придбали пікантний смак.
  3. Томат можна порізати тонкими часточками або дрібними кубиками.
  4. У сковороді прогрійте масло, на ньому смажте до легкої золотистої нарізану і промаринуватися курку.
  5. Лук вимийте і порубаєте, так само поступите з зеленню кропу. Додайте все це до кабачків, туди ж введіть сіль, розпушувач, яйце і борошно. Починайте все ретельно перемішувати, щоб у вас вийшло подобу тесту.
  6. Підготуйте лист або форму, змастіть дно маслом, викладайте на нього кабачкову масу і розрівнюйте її.
  7. Викладайте шматочки томата, рівномірно їх розподіляючи по кабачкова тесту. Потім кладіть курку, сипте прованські трави. Зверху посипте потертий сир і порубаний кріп.
  8. Піца з кабачків готується в духовці при 180 градусах протягом півгодини.

спосіб другий

Піца з даного рецептом вийде не менш смачною, і для приготування потрібно:

  • 800 г кабачків;
  • півсклянки манної крупи;
  • третину склянки звичайної або вівсяної муки;
  • два яйця;
  • 150 г сосисок або вареної ковбаси (допускається використовувати і шинку);
  • 140 г сиру твердого сорту;
  • соковитий досить великий томат;
  • головка цибулі;
  • пара ст. л. рослинного масла (при бажанні використовуйте вершкове);
  • п’ять ст. л. майонезу;
  • улюблені спеції;
  • сіль.
  1. Спочатку зробіть кабачкової тісто. Для цього головний інгредієнт, тобто безпосередньо кабачок подрібніть. Можна його занурити в блендер, пропустити через м’ясорубку або потерти на тертці. Отриману після таких маніпуляцій масу злегка вичавіть для видалення надлишків рідини, змішайте з яйцями, манкою, сіллю і борошном. Після перемішування у вас повинно вийти подобу тесту: м’якого і еластичного. Можна залишити його на півгодини, щоб воно набрякло і ущільнилося за рахунок манки.
  2. Лук слід злегка обсмажити для розм’якшення, так що очистіть його, пошинкуйте і викладайте в сковорідку з розігрітою олією. Він повинен стати трохи золотистим і м’яким.
  3. Підготуйте і інші компоненти начинки. Томат нарізається кубиками, як і ковбаса. Сир потріть на тертці.
  4. У змащену маслом форму викладайте набрякле кабачкової тісто, розрівнюючи його і рівномірно розподіляючи по дну. На нього покладіть смажену цибулю, потім ковбасу і томати, присипте все спеціями і сіллю. Зверху посипте сир і його змастіть майонезом, щоб верхівка пригорає.
  5. Надсилайте форму в розігріту до 190 градусів духовку приблизно на сорок хвилин.
  6. Готово! Нарізайте піцу на порційні шматочки і подавайте до столу.

спосіб третій

Якщо ви вирішите вибрати цей варіант приготування, то потрібно буде запастися такими продуктами:

  • 600-700 г кабачків;
  • велике яйце;
  • три великих ложки борошна;
  • 2/3 склянки або трохи менше манки;
  • 100 г оливок;
  • 150 грамів ковбаси (можна використовувати будь-яку, включаючи копчену);
  • 200 г білих грибів або шампіньйонів;
  • трохи масла;
  • 130 г твердого сиру;
  • болгарський перець;
  • сіль.
  1. Перший важливий крок – приготування тіста. Робиться воно просто: кабачки при необхідності очистіть (якщо шкурка щільна), будь-яким доступним вам способом подрібніть. Наприклад, можна їх прокрутити на м’ясорубці або просто потерти на тертці. Додайте до маси манку, яйце, борошно, трохи солі. Перемішайте все і залиште для набухання манної крупи.
  2. Поки тісто доходить до потрібної консистенції, переходите до наступного кроку. Начинка буде складною, і всі складові потрібно підготувати. Ковбасу поріжте соломкою або маленькими кубиками, перець після видалення плодоніжки і насіння теж нарізається соломкою або ж тонкими кільцями. Оливки поріжте на половинки або іншим способом. Томат також подрібніть, тобто наріжте кубиками або дуже тонкими часточками (можна і кільцями). Гриби добре вимийте, ріжте їх пластинками або якось по-іншому.
  3. Тісто готове, і його треба розподілити по змащеному маслом дну форми або дека. Зверху викладайте начинку, змішавши її або розташовуючи компоненти шарами (робити це можна довільним чином). В останню чергу потріть на поверхню сир.
  4. Розігрійте до 170 градусів вашу духовку і відправте в неї форму приблизно на годину або трохи менше. Піца повинна стати м’якою і підрум’янитися. Тепер можна її діставати і подавати.

Використовуйте кабачки для приготування корисної і дуже смачної піци. Це дуже просто!

Як приготувати піцу з кабачків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code