I'M LADY

Онлайн-журнал для жінок

Як приготувати оригінальне блюдо цимес

У світі неймовірно багато найрізноманітніших страв, і деякі з них можуть вас зацікавити. Якщо ви віддаєте перевагу нескладні, але при цьому цікаві і колоритні рецепти, тоді спробуйте самостійно на власній кухні приготувати цимес.

Що таке цимес?

Цимес відноситься до єврейської національної кухні і в первісному традиційному варіанті вважається десертом. Його неодмінно подають до новорічного столу, вважаючи істинним ласощами. Взагалі, цимес – це якесь солодке рагу з овочів, в яке додаються іноді ягоди і фрукти. Але в сучасних варіаціях можна зустріти в складі бобові (зазвичай квасоля) і навіть м’ясо, так що блюдо може стати основним гарячим або ж повноцінним гарніром.

Цікавий факт! Хоча склад і приготування цимесу досить прості, блюдо серед євреїв дуже популярно і любимо, вважається практично делікатесом. І ось чому його назва часто використовується в таких значеннях як «те, що потрібно», «найкраще».

варіанти приготування

Як можна приготувати смачну страву цимес? Рецептів дуже багато. Частим і поширеним його компонентом є морква, що надає яскравий колір, солодкуватий смак і соковитість. Але до складу входять і інші різні інгредієнти, і нижче розглядається кілька цікавих варіацій приготування.

Морквяний цимес з сухофруктами

Для цієї страви будуть потрібні такі продукти:

  • кілограм моркви;
  • повний стакан родзинок;
  • повний стакан чорносливу без кісточок;
  • половина склянки цукру (краще тростинного або коричневого);
  • половина чайної ложки меленої кориці;
  • шість-сім столових ложок рослинного бажано оливкової олії;
  • п’ять столових ложок лимонного соку;
  • Як приготувати оригінальне блюдо цимес
  • п’ять столових ложок натурального меду (НЕ зацукрованого, рідкого);
  • склянка води;
  • за смаком перець і сіль.

Опис процесу приготування:

  1. Морквину потрібно гарненько вимити, при необхідності почистити, а потім порізати досить великим кубиком або ж не тонкими кільцями.
  2. Далі в сковорідці прогрівайте масло, на ньому смажте до явної румяности морквину.
  3. Далі смажену морквину разом з маслом слід перемістити в толстодонную каструлю або іншу подібну ємність. Туди ж додайте попередньо промиті сухофрукти, цукор і тільки що скипіла воду.
  4. Ставте каструлю на слабкий вогонь і тушкуйте продукти протягом мінімум півгодини, періодично обережно перемішуючи, щоб інгредієнти не пригорали, але і не розривалися.
  5. Після півгодини додавайте лимонний сік, тушкуйте все ще хвилин десять, після чого вводьте мед, а також перчите і соліть блюдо.
  6. Через хвилину цимес буде готовий. Дайте йому трохи настоятися під кришкою і подавайте до столу.

Цимес з квасолею

Квасолевий пікантний цимес можна буде подавати як гарнір до м’яса. І інгредієнти для цієї страви потрібні такі:

  • двісті грамів квасолі;
  • чотири досить великих моркви;
  • двісті грамів чорносливу;
  • 100 г натурального не густо меду;
  • 70 грамів горішків (найкраще підійдуть волоські);
  • приблизно грамів 50 вершкового масла;
  • сіль.
  1. Квасоля слід готувати завчасно: за годин десять до приготування або на всю ніч залийте її прохолодною водою і залиште розбухати і розм’якшуватися. Потім відваріть боби в воді.
  2. Морквину ріжте соломкою або невеликими кубиками, а після подрібнення спочатку злегка обсмажують на вершковому маслі, а потім практично до готовності тушкуйте.
  3. У толстодонную ємність типу Гусятниці, казана або каструлі розміщуйте морквину (разом з рештою після приготування маслом), відварену квасолю, чорнослив (якщо він дуже великий, то наріжте його), попередньо подрібнені горішки і мед. Також налийте трохи води (приблизно 150 мілілітрів).
  4. Гасіть все компоненти на невеликому вогні під щільно закритою кришкою протягом хвилин п’ятнадцяти. Потім додайте сіль і перемішайте все ретельно.
  5. Все, гарнірна цимес, що ідеально підходить для різних основних гарячих страв, готовий.

Овочевий цимес з м’ясом

Якщо ви хочете приготувати в домашніх умовах одночасно гаряче блюдо і гарнір, тоді вас виручить такий рецепт. Для початку вивчіть перелік компонентів:

  • два кілограми моркви;
  • три великих картоплини;
  • велика головка ріпчастої цибулі;
  • близько 700-800 грамів яловичини;
  • один цукіні;
  • 70 мл оливкової олії;
  • дві третини склянки червоного вина (солодкого або напівсолодкого);
  • два літри овочевого або м’ясного бульйону;
  • пучок укропной зелені;
  • по 70-100 грамів родзинок, кураги і чорносливу;
  • солодка паприка;
  • червоний мелений перець;
  • щіпка коріандру;
  • сіль – на ваш смак.

Етапи процесу приготування:

  1. Насамперед займайтеся яловичиною. Її потрібно гарненько вимити, звільнити від усіх жив, потім порізати на невеликі кубики. Після такої підготовки до золотистого обсмажуйте м’ясо в оливковій олії.
  2. Далі яловичину виймайте, відразу ж кладіть в толстодонную ємність, в якій буде гаситися цимес.
  3. Підготовляйте овочі. Картоплю з морквою, цибулею і цукіні потрібно після миття подрібнити, порізавши кубиками.
  4. На що залишився після обсмажування яловичини маслі смажте до рум’яної подрібнені овочі. Далі їх відправляйте до м’яса разом з усім маслом, на якому продукти смажилися.
  5. У каструлю з овочами і м’ясом вливайте бульйон разом з вином і тушкуйте інгредієнти протягом мінімум двох годин на слабкому вогні під закритою кришкою.
  6. Коли яловичина стане м’якою, потрібно буде додати попередньо промиті родзинки, курагу і чорнослив.
  7. Все разом тушкуйте ще протягом хвилин п’ятнадцяти, а за пару хвилин до вимкнення вогню додайте коріандр, перець, паприку, вимитий рубаний кріп і сіль.
  8. Готово!

гарбузовий цимес

Яскравий, апетитний і корисний цимес вийде з гарбуза. Список компонентів такої:

  • 800-1000 грамів гарбуза (бажано мускатною або будь-який інший солодкої);
  • три головки цибулі;
  • склянка води;
  • п’ять столових ложок цукрового піску;
  • маленький шматочок свіжого кореня імбиру;
  • по склянці волоських горішків і ізюму;
  • неповна чайна ложка меленої кориці;
  • чотири-п’ять столових ложок оливкової або соняшникової олії;
  • чотири столові ложки рідкого меду;
  • лимон;
  • за смаком сіль.
  1. Лук чистите і ріжте півкільцями. Гарбуз після очищення ріжеться кубиками.
  2. У толстодонной каструлі добре прогрівайте масло, на ньому обсмажують до прозорості і м’якості спочатку цибулю, а потім додавайте гарбуз і недовго смажте її, щоб надати легку золотисту.
  3. Тепер в каструлю вливайте гарячу воду, додайте цукор і тушкуйте цибулю з гарбузом протягом п’ятнадцяти хвилин.
  4. Видавлюйте в каструлю сік з лимона, кладіть туди ж попередньо очищений і натертий імбир, будь-яким способом подрібнені горіхи і родзинки.
  5. Через десять хвилин гасіння продуктів під кришкою можна додавати корицю, сіль і мед.
  6. Гасіть ваш цимес ще хвилин п’ять, потім прибирайте з вогню.

Вибирайте відповідний варіант приготування єврейського цимесу, щоб побалувати себе, порадувати домочадців і здивувати гостей своїми кулінарними здібностями!

Як приготувати оригінальне блюдо цимес

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code