I'M LADY

Онлайн-журнал для жінок

Як приготувати напій Егг-ніг

Егг-ніг, широко відомий любителям яєчно-молочних коктейлів, вперше побачив життя в XIV столітті. Правда, тоді він мало був схожий на свою сучасну версію. Шотландці, які його винайшли, застосовували в якості основних інгредієнтів сирі яйця, мед, прянощі і темний ель, що надавав коктейлю досить специфічний смак.

Можливо, Егг-ніг так би й залишився в історичних анналах, якби хтось не додумався поміняти ель на молоко і міцний алкоголь. У такому варіанті напій швидко прижився на батьківщині і почав свій тріумфальний хід далеко за її межі.

У чому популярність коктейлю?

Це один з нечисленних напоїв, що мають величезне число варіацій приготування, причому кожна претендує на оригінальність. Тут американський і європейський варіанти, гаряча і холодна версії, алкогольний і безалкогольний рецепт і навіть вегетаріанська суміш для тих, хто не їсть яйця. Тож не дивно, що армія любителів Егг-нога множиться з кожним днем, адже він став базою для безлічі коктейльних міксів, здатних здивувати навіть спокушеного цінителя.

Крім того, з огляду на, що основні інгредієнти напою – молоко і яйця, він як смачний, так і корисний, особливо, якщо не захоплюватися алкогольної складової. В якості останньої традиційно застосовується ром, коньяк або бренді. Хоча не менш відомі варіанти з віскі, бурбоном і горілкою.

Для приготування безалкогольного коктейлю потрібно просто виключити спиртні напої з рецепта, замінивши їх содовою або фруктовим і горіховим сиропом.

Європейська версія

Це більш трудомістка варіація приготування Егг-нога, яка потребує теплової обробки. Тому зазвичай гарячий коктейль робиться в домашніх умовах. Хоча напередодні Різдва придбати його можна в барах Великобританії.

Для приготування європейської версії знадобиться:

  • два жовтки курячих яєць або десять перепелиних;
  • триста мілілітрів молока або вершків жирністю до 20%;
  • столова ложка цукрової пудри, яку можна замінити п’ятнадцятьма мілілітрами цукрового сиропу;
  • сто мілілітрів міцного спиртного за смаком (ром, бренді, бурбон, коньяк);
  • по щіпці ваніліну і перемеленого мускатного горіха;
  • паличка кориці.
  • Як приготувати напій Егг-ніг

Перелити в каструльку молоко або вершки, додавши корицю, і помістити на максимально слабкий вогонь. Періодично помішуючи нагрівати, стежачи, щоб суміш не почала кипіти.

Паралельно збити жовтки з ваніліном і цукровою пудрою. Тонким струменем влити нагріте молоко, інтенсивно розмішуючи, щоб яєчна суміш не згорнулася. Отриману масу повернути в каструлю і знову поставити на повільний вогонь. Безперервно заважаючи, варити до загустіння. Зазвичай для цього потрібно близько десяти хвилин.

Зняти ємність з вогню. При цьому важливо не припиняти помішувати суміш ще протягом трьох-п’яти хвилин.

Для отримання алкогольного варіанти акуратно влити спиртне тонкою цівкою, знову ретельно перемішуючи. Готовий коктейль розлити в стакани і посипати мускатним горіхом.

Даний напій дуже смачний і в охолодженому вигляді, особливо якщо перед подачею потримати його не менше доби в холодильнику.

Варто підкреслити, що саме європейська версія безалкогольного Егг-нога краща для пиття дітьми і вагітними жінками. Причина в тому, що сирі яйця, які використовуються в американському варіанті, можуть стати джерелом зараження сальмонелою. Тому, готуючи такий коктейль, слід дуже ретельно вибирати продукти тільки найсвіжішого якості.

Американська швидка версія

Для даної полегшеної «барменськой» версії слід помістити в шейкер лід, п’ятнадцять мілілітрів цукрового сиропу, вісімдесят мілілітрів молока, тридцять мілілітрів темного рому, шістдесят мілілітрів бренді і одне яйце.

Збивати масу дві хвилини і через сито розлити по Хайбол. Для прикраси використовувати паличку кориці і мускатний горіх.

З тофу для вегетаріанців

В даному варіанті продукти тваринного походження замінюються сиром тофу і соєвим молоком.

Для приготування потрібно змішати в блендері чотириста мілілітрів соєвого молока, півкіло тофу, щіпку морської солі і п’ять столових ложок цукру. Готову масу процідити, всипати ванілін і влити по двісті мілілітрів води і рому.

Охолоджену в холодильнику суміш розділити порівну. Одну половину збити в шейкері з десятьма кубиками льоду до утворення молочної крихти. Всипати її до другої частини напою і подати на стіл.

На основі цих «базових» рецептів не важко придумати свою варіацію знаменитого Егг-нога, експериментуючи з додаванням і числом другорядних компонентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code