I'M LADY

Онлайн-журнал для жінок

Як приготувати красиве і смачне печиво у вигляді гудзиків

Якщо до чаю хочеться чогось не тільки смачного, але ще і незвичайного, то спробуйте приготувати забавні і оригінальні печива у вигляді гудзиків.

Які інгредієнти будуть потрібні?

Для приготування печива зазвичай використовується пісочне тісто, до складу якого входять борошно, цукор, яйця і масло. Але щоб десерт вийшов дійсно смачним, слід використовувати тільки якісні інгредієнти, а також дотримуватися певних пропорцій.

Отже, список компонентів, необхідних для приготування тіста:

  • половина склянки цукру;
  • повний стакан борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • два жовтки.

приготування тесту

Як приготувати красиве і смачне печиво у вигляді гудзиків

Як зробити печиво, схоже на гудзики? Рецепт досить простий, так що з ним впорається навіть починаюча господиня. Спочатку потрібно замісити тісто:

  1. Відокремлені від білків жовтки змішайте з цукром і добре розітріть або ж збийте за допомогою блендера.
  2. Трохи розм’якшене, але не розтоплене і бажано навіть холодне вершкове масло введіть в яєчно-цукрову суміш. Знову все перемішайте, а краще добре збийте міксером, віночком або блендером. Повинна вийти м’яка однорідна маса.
  3. Тепер поступово починайте додавати борошно, вимішуючи тісто ложкою або власної чистою рукою. Воно повинно вийти пластичним, але досить щільним.

формування гудзиків

Нарешті, найцікавіше – формування печива. Щоб зробити маленькі гудзики, підготуйте круглі формочки і палички. Як форм можна використовувати маленькі пластикові стаканчики або перевернуті келихи. А якщо ви хочете, щоб гудзики вийшли мініатюрними, то візьміть кришки від пляшок. Отвори ж вийдуть більш реалістичними, якщо робити їх пластмасовою трубочкою для напоїв.

Все необхідне готове? Тоді починайте творити. Спочатку розкачати тісто в пласт товщиною приблизно 5 або 6 міліметрів. Далі вирізуйте круглі частини, в кожній з них робіть за допомогою трубочки або палички (наприклад, дерев’яної шпажки або сірники, якщо нічого іншого немає) по два або чотири отвори.

випікання

Духовку заздалегідь розігріти до 180 або 190 градусів. Візьміть деко, його дно застеліть пекарської папером (пергаментом) і злегка змастіть маслом. Покладіть печива, залишаючи між ними невеликі отвори. Далі відправте лист в духовку на двадцять-тридцять хвилин, в залежності від потужності приладу. Готовність десерту можна перевіряти по відтінку. Коли гудзики придбають легку апетитну рум’яність, можна виймати їх з духовки.

рекомендації

Кілька порад господиням:

  • Замість цукрового піску можна використовувати пудру, тоді текстура буде більш ніжною і повітряної.
  • За бажанням в тісто можна додати натуральні ароматизатори, наприклад, дрібку кориці або ванілін.
  • Щоб формувати гудзики було простіше і зручніше, тісто після замісу відправте в холодильник буквально на двадцять-тридцять хвилин. Масло застигне, і маса стане більш пластичної і щільною. Якщо ж відразу перейти до формування, то печива можуть розпливатися і розм’якшуватися.
  • Щоб при формуванні тісто не прилипало до формах, їхні краї можна вмочити в борошно.
  • Можна зробити печива-гудзики ще більш яскравими і різнобарвними. Для цього використовуйте какао і соки фруктів і овочів насичених відтінків, наприклад, буряковий, морквяний, гранатовий, персиковий, вишневий, абрикосовий. Коричневий колір десерту додасть шоколад або какао. Також для фарбування можна використовувати харчові барвники. Тісто розділіть на кілька рівних частин і введіть в кожну по одному забарвлюється компоненту.
  • Яскраві різнокольорові печива можна використовувати як оригінальна прикраса для ялинки. Для цього в дірочки протягніть нитки або стрічки і прив’яжіть їстівні гудзики до гілок новорічного дерева. А після свята їх можна із задоволенням з’їсти.
  • Щоб готові печива були ще більш привабливими і мали легкий блиск на поверхні, можна перед випіканням змастити їх яєчним білком.
  • Можна зробити гудзики ще більш реалістичними, мають опуклі кромки. Для цього потрібно сформувати гуртки, а потім за допомогою форми, що має менший діаметр, зробити поглиблення по краю.
  • Десерт вийде забавним, якщо сформувати гудзики різних розмірів. Дітям це точно сподобається.

Приготуйте смачне, веселе і незвичайне печиво для своїх дітей або гостей, щоб порадувати їх!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code