I'M LADY

Онлайн-журнал для жінок

Як приготувати корисні салати з брокколі

Брокколі – вельми специфічний продукт, який до душі далеко не всім. Але з нього виходять дуже смачні і корисні салати. Дізнайтеся кілька цікавих рецептів приготування.

Які салати можна приготувати з брокколі?

Як приготувати недовго, нескладно і, що найголовніше, смачно салат з брокколі? Варіантів існує безліч, і серед них є страви на будь-який смак: ситні, свіжі і легкі, пікантні і яскраві. Нижче розглядаються вдалі рецепти.

варіант перший

Цей салат дуже простий, але точно сподобається вам і порадує своїм зовнішнім виглядом. І для приготування потрібно буде ось що:

  • півкілограма свіжої або мороженої брокколі;
  • 170-200 грамів сиру фета;
  • 70 грамів насіння гарбуза або соняшнику (походить також кунжут);
  • два зубці часнику;
  • або сметана, або майонез (для заправки).
  1. Для початку готуйте брокколі. Якщо у вас свіжа, то її потрібно після поділу на суцвіття відварювати в трохи підсоленій воді буквально протягом пари хвилин, щоб вона зберегла свою хрустку структуру. А якщо ви використовуєте заморожену капусту, то попередньо розморожувати її і розділяйте на суцвіття також, але варіння не потрібно.
  2. Як приготувати корисні салати з брокколі
  3. Гарбузове або соняшникове насіння очищайте і злегка підсушують на сковорідці без масла для аромату і смаку.
  4. Сир фета нарізається на кубики середніх розмірів.
  5. Часник очищається, натирається на тертці або будь-яким іншим способом подрібнюється.
  6. Тепер з’єднайте сир з брокколі і часником, додайте майонез, перемішайте все і зверху порції посипайте насінням.

варіант другий

Зробіть в домашніх умовах легкий овочевий салат з додаванням брокколі, який можна подати як гарнір. І перелік компонентів буде таким:

  • головка цибулі;
  • 300 грамів броколі;
  • дві часточки часнику;
  • пара яскравих червоних болгарських перців;
  • 150 грамів мороженої стручкової квасолі;
  • 100 г морозива або стільки ж консервованого зеленого горошку;
  • морквина;
  • рослинна олія;
  • мелений перець з сіллю – на ваш смак.
  1. Якщо брокколі була замороженою, то розморожувати її, але природним способом, наприклад, в прохолодній воді. Так капуста зберігає всі корисні властивості і хрустку структуру.
  2. Займайтеся, що залишилися,. Лук очищається і шинку дрібно-дрібно ножем. Морквина ретельно промивається, в разі потреби теж очищається і або ріжеться тоненько соломкою, або треться на тертці. Перець звільняйте від плодоніжок і насіння, нарізуйте тонкою соломкою. Стручкову квасолю розморожувати (тим же способом, що і брокколі). Часник після чистки будь-яким зручним вам способом дрібнити.
  3. Тепер в сковорідку лийте рослинне масло, грійте його до утворення бульбашки і сюди викладайте все підготовлені заздалегідь подрібнені компоненти (крім часнику). На середньому вогні обсмажуйте до легкої м’якості і рум’яності овочі, перемішуючи періодично.
  4. Викладайте готові продукти, що не струшуючи залишки масла (воно буде виконувати функції заправки). Додавайте свіжий часник, все розмішуйте і подавайте до столу в тарілках або у великій салатниці.

варіант третій

Любіть пікантні салати? Тоді вас точно порадує корейський варіант, для виконання якого потрібно:

  • близько 400 грамів броколі (підходить як заморожена, так і свіжа);
  • великий болгарський перець;
  • морквина;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • три зубці часнику;
  • чайна ложка цукру;
  • щіпка меленого коріандру;
  • трохи меленого червоного або чорного перцю;
  • чайна ложка з гіркою солі (можете змінити кількість на свій смак);
  • п’ять великих ложок оцту (звичайного столового або яблучного);
  • сім великих ложок рослинного масла;
  • будь-яка свіжа зелень.
  1. Брокколі попередньо розморожувати (якщо вона морожена), ділите на окремі суцвіття, запускайте в каструльку з киплячою водою і після повторного закипання кип’ятіть ще протягом хвилин п’яти (воду не забудьте злегка підсолити).
  2. Перець після миття звільняйте від всього зайвого, нарізуйте соломкою або ж маленькими кубиками.
  3. Лук після чищення та миття ріжте тоненькими півкільцями або дрібно шаткують (як вам зручно). Морквину ретельно промивайте і, якщо потрібно, чистите. Далі або тріть на тертці даний овоч, або ріжте спеціальним ножем для корейських закусок (повинна вийти тоненька соломка).
  4. Масло доводите до кипіння, відчиніть його в ньому сіль, коріандр, перець, цукор і оцет, щоб вийшов пряний масляний маринад.
  5. Всі овочі з’єднайте в одній ємності і заливайте підготовленим гарячим маринадом. Надсилайте миску в холодильник на кілька годин або краще на ніч, щоб продукти добре промаринувалося.

варіант четвертий

Потрібно приготувати щось швидко? Підійде такий спосіб. Запастися потрібно наступними продуктами:

  • 200 грамів будь-якого хліба;
  • 300 г брокколі;
  • зубець часнику;
  • 300 грамів або звичайних томатів, або помідорів чері;
  • чотири яйця;
  • сіль;
  • для заправки майонез.

Процес складається з етапів:

  1. Яйця відварюються круто, ріжуться кубиками.
  2. Хліб може бути черствим, адже з нього ви будете робити сухарики. Скибочки поріжте соломкою або кубиками, посоліть і натріть часником, підсушуйте до хрускоту і кірки або в духовці, або на сковорідці.
  3. Якщо брокколі була замороженою, то просто попередньо розморожувати її. А ось свіжу капут для помірного розм’якшення треба поварити в солоній воді приблизно хвилини три.
  4. Часник чиститься, будь-яким самим зручним і простим способом подрібнюється, наприклад, пропускається через спеціальний прес або треться на тертці.
  5. Звичайні помідори ріжте кубиком або невеликими шматочками. Черрі буде досить просто розрізати на половинки.
  6. Тепер просто з’єднувати компоненти, заправляйте майонезом, перемішайте і відразу подавайте до столу, щоб сухарики залишалися хрусткими.

варіант п’ятий

Цей салатик виходить ситним і в той же час неважких. Потрібно для приготування ось що:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code