I'M LADY

Онлайн-журнал для жінок

Як приготувати ідеальний філе міньйон

Першою батьківщиною стейка є Стародавній Рим, саме там жителі стали смажити великі шматки м’яса на решітках для жертвопринесення. А ось другою батьківщиною цієї смакоти вважається Англія. Про шматку прожареного м’яса в цій країні дізналися в 15 столітті, і звели його в справжній культ. Сьогодні одним з найпопулярніших м’ясних страв, які замовляють в ресторанах, є filet mignon. Це найніжніший і смачний стейк. Про те, як приготувати його будинку, розповімо далі.

Таємниці шеф-кухаря

М’ясо – універсальний продукт. З нього можна приготувати безліч страв, які підійдуть як для буденного сімейного обіду або вечері, так і для святкового столу. Стейки також з легкістю вписуються в ці параметри. Але як зробити так, щоб філе міньйон вийшло таким же неймовірним, як в дорогому ресторані? Дотримуйтесь кількох важливих правил:

  1. Перший і найголовніший питання – яке м’ясо підходить для справжніх стейків? Відповідь може бути тільки один – виключно яловичина. У випадку з filet mignon це повинна бути центральна частина вирізки. Саме там м’якоть найніжніша і нежирна.
  2. Ідеальна товщина – 3-4 см. Якщо ця цифра буде набагато меншою, швидше за все, блюдо виявиться занадто сухим (ви ж пам’ятаєте, що в ньому практично відсутні жирові прошарки).
  3. Якщо обробляє вирізку в домашніх умовах, то стежте за тим, щоб на ній не залишилося плівочок. Вони зроблять м’ясо жорстким.
  4. За годину до приготування стейки потрібно дістати і залишити прогрітися при кімнатній температурі. Це допоможе їм рівномірно прожаритися.
  5. Маринувати можна за бажанням, але змастити маслом – обов’язково. Підійде варіант з приготуванням маринаду з масла, солі, перцю, соку лимона і розмарину, яким в процесі смаження поливають шматочки.
  6. Щоб яловичина втратила свою соковитість, солити її потрібно в кінці приготування або прямо перед подачею.
  7. Як приготувати ідеальний філе міньйон
  8. Скільки готується філе міньйон? М’ясний білок згортається при високій температурі, що дає можливість &# 171; запечатати&# 187; всередині весь сік. Саме тому спочатку м’ясо обсмажують при високій температурі приблизно по 3 хвилини з кожного боку, а після доводять до готовності, зменшивши градуси.
  9. Вибираючи ступінь прожарювання, краще зупинятися на варіантах medium або medium well. Для останнього після обсмажування філе міньйон потрібно відправити в духовку на 5 хвилин. Сильніші ступеня обсмаження не зовсім підходять для пісного м’яса, так як через більш тривалої термічної обробки воно стає сухим.

Filet mignon з грибним соусом

Тепер, коли все секрети розкрито, можна переходити безпосередньо до рецептом. Це буде класичний стейк з соусом з печериць. Для нього знадобляться:

  • шматочки яловичої вирізки – 3 шт.;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вершкове масло – 40 г;
  • курячий бульйон – 1 ст.;
  • червоне сухе вино – 100 мл;
  • Зелена цибуля;
  • петрушка;
  • спеції.

Стейки обсмажити на сковороді або грилі по 3 хвилини з кожного боку. Викласти на тарілку і дати дійти. Тим часом приготувати соус. Для нього на вершковому маслі обсмажити цибулю і гриби, влити вино і тушкувати до загустіння. Якщо час минув, а ви помітили, що соус не густіє, можна покласти 1-2 ст.л. кукурудзяної муки.

Після влити бульйон і ще трохи проварити. Знявши з вогню, додати посічену петрушку, вершкове масло і спеції.

Викласти стейк на блюдо, полити соусом і подавати до столу.

Що додати?

Класичними соусами, які подають до filet mignon, також є винний, перцевий, чімічуррі, і пряне масло.

А ось що стосується гарніру, то про звичному картопляному пюре відразу варто забути. Тонкий смак м’яса вимагає особливої ​​пари – вишуканою, без різкого запаху і складних смакових поєднань. Ідеальним варіантом може бути відварна або тушкована спаржа, брокколі, кукурудза.

Також підійдуть овочі, приготовані на грилі – черрі, гриби, баклажани. На сковороді можна зробити Карамелізовані морква.

Ще один нескладний варіант – овочеве пюре. Для нього можна взяти відварений кабачок, морква, селера, зелений горошок, в суміш яких додати спеції і вершки.

Смачний і надзвичайно ніжний філе міньйон не залишить байдужим жодного любителя м’яса. Він настільки апетитний, що його починають &# 171; є очима&# 187; ще до того, як перший шматочок потрапить в рот. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code