I'M LADY

Онлайн-журнал для жінок

Італійський пиріг, веган-паска і інші альтернативи традиційним паскам

Борошно – 175 г
Махлепі – 1,2 г
Мастіха – 1 крапля
Сіль кухонна – 1,2 г
Цукрова пудра – 40 г
Вершкове масло – 18 г
Молоко 3,2% – 25 г
Вода – 25 г
Дріжджі сухі – 5 г
Яйце – 1 шт.
Пелюстки мигдалю – 10 г

Спосіб приготування:

1. Сухі дріжджі розвести у воді з молоком, додати дві столові ложки борошна, добре розмішати, дати настоятися 15 хвилин. Потім додати розтоплене вершкове масло і цукрову пудру. Добре розмішати суміш до повного розчинення. Потім додати яйця.

2. Всі інгредієнти помістити в планетарний міксер і замішувати насадкою для тіста протягом 12-15 хвилин. Готове тісто покласти в миску, накрити плівкою і прибрати на 40-60 хвилин в тепле сухе місце.

3. Поділити тісто на шматочки по 200 грам і сформувати круглі заготовки. Дати тісту трохи настоятися (20-30 хвилин). Потім сформувати хліб, укласти на листи і потримати в духовці протягом 60 хвилин. Обов’язково поставити на нижню частину духовки деко або іншу ємність з водою, температура прогріву повинна бути 50-60 градусів.

4. Потім дістати заготовки, змастити жовтком, посипати мигдальними пелюстками і отпекать при температурі 160 градусів протягом 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення витягнути цурекі, поставити в середину варене яйце і прибрати назад в піч.

Італійський пиріг «Паскуліна»

Рецепт шеф-кухаря ресторану Tutta la vita Родіона Садовського

Інгредієнти:

Листкове тісто – 500 г
Дріжджі – 10 г
Шпинат – 300 г
Вершкове масло – 70 г
Часник – 10 г
Яйце – 2 шт.
Рікотта – 250 г
Сіль – щіпка
Перець – щіпка
Пармезан – 1 кг
Вершки – 50 г

спосіб приготування:

1. Для приготування тіста пшеничне борошно змушують з сіллю, цукром, вершковим маслом, дріжджами і водою. Після поділити тісто на кілька шматків і відправити охолоджуватися в холодильник.

2. Вершкове масло поділити на кілька шматочків, розкласти по пластинах з тіста і поставити в холодильник.

3. Після охолодження взяти тісто з маслом і розділити його на розгортальні машинці конвертиками товщиною до 4 міліметрів.

4. Для приготування начинки обсмажити шпинат з часником, додати Рікотта, сіль і перець. Поділити готове тісто пирога на шматочки і укласти в круглі формочки разом з яйцем і начинкою. Випікати 40 хвилин до готовності.

Рецепт від шеф-кухаря «Місто-Сад»

Інгредієнти:

Тофу шовковий – 273 г
Кешью – 90 г
Молоко мигдальне – 58 г
Масло кокосове – 45 г
Ерітрітол – 22 г
Ваніль – 2 г
Сік лимона – 20 г
Фундук – 36 г
Ізюм – 45 г

Малина сублимированная – 1 г
Фісташки рубані – 0,5 г

Спосіб приготування:

1. Кешью подрібнити в блендері, додати тофу і збити до однорідної маси.

2. Додати до отриманої маси масло, ерітрітол і ваніль. Нагріти до 86 градусів, додати лимонний сік і перемішати.

3. Викласти в перфорований лоток, застелений марлею, і закрити зверху пресом. Залишити на 12 годин.

Італійський пиріг, веган-паска і інші альтернативи традиційним паскам

4. Готової масі надати форму і прикрасити малиною і фісташками.

Італійський паску «Панеттоне»

Рецепт бренд-шефа ресторану Villa Pasta Дмитрівка Володимира Хохлова

Інгредієнти (на 3 паски по 600 г):

Пшеничне борошно – 1 кг
Куряче яйце – 4 шт.
Цукровий пісок – 300 г
Вершкове масло – 300 г
Сіль – 15 г
Мед – 35 г
Дріжджі – 12 г
Паличка ванілі – 1 шт.
Ізюм – 300 г
Цукати для начинки – 230 г
Цукати на декор – 60 г
Цедра 4-х апельсинів
Цедра 4-х лимонів
Коньяк або ром – 40 мл
Молоко – 190 мл
Темний шоколад 70% – 100 г
Білий шоколад – 30 г
Білок 1 яйця
Цукрова пудра – 100 г
Сік лимона – 2 мл
Марципан – 120 г
Сублімована малина – 3 г
Харчовий фарба – 2 г

спосіб приготування:

1. Змішати пшеничне борошно, курячі яйця, цукровий пісок, сіль, мед, дріжджі, паличку ванілі, коньяк або ром, молоко, добре замішати, додати вершкове масло. Накрити плівкою або рушником і прибрати в тепле місце до підняття тесту на 70% від загальної маси.

2. Коли тісто підніметься, осадити його руками, накрити і поставити в тепле місце. Так повторити три рази. На третій раз додати цедру і родзинки (заздалегідь замочивши його на 10 хвилин у воді та просушити).

3. Розкласти тісто по формочках і знову прибрати в тепле місце настоюватися, щоб воно так само піднялося на 70% і збільшилася в 3-4 рази.

4. Помістити форму в духову шафу, розігрітий до 150 градусів, на 15 хвилин, після зменшити температуру до 140 градусів і залишити ще на 25-30 хвилин. Далі дістати і підвісити догори дном, щоб при охолодженні тісто не осідало. Почекати, поки тісто охолоне до кімнатної температури.

5. Для декору відокремити білок 1 яйця, додати до нього сік лимона і цукрову пудру, потім добре вимісити до однорідної маси. Далі покрити паски глазур’ю. Розтопити на водяній бані шоколад і перекласти в кондитерський мішок. Прибрати в холодильник до повного охолодження.

6. Зробити кульки з марципану, заморозити їх, після покрити білим шоколадом. Полити яйця глазур’ю, забарвити харчової фарбою за бажанням. По краях глазур посипати цукатами і сублімованої малиною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code